Uutiset

Kajaanin Palloilijat ja FC Wimma yhteistyöhön

Kajaanin Palloilijat ja FC Wimma ovat päättäneet aloittaa yhteistyön Kajaanin alueella. Yhteistyön sisältöön kuuluu näin alkuvaiheessa valmentajakoulutus, maalivahtikoulutus sekä toukokuussa järjestettävä korttelisarja.

Valmentajakoulutuksessa on tarkoitus järjestää yhteistyössä kursseja aina C-tasoon asti Kajaanissa, joka helpottaa seurojen toimintaa sekä saadaan koulutettuja valmentajia mahdollisimman laajasti seurojen toimintaan. Korttelisarja järjestetään toukokuussa niin 2009-2011 syntyneille tyttö- kuin poikapelaajille seurojen yhteistyöllä. Korttelisarjasta tullaan tiedottamaan lisää kevään aikana.

Kummankin seuran toimintaan on tullut innokkaita, uusia harrastajia niin syksyn kuin alkuvuoden aikana. Yhteistyön tarkoituksena on muun muassa rakentaa yhteistä mallia uuden lajin harrastajan mukaantuloon niin poika-kuin tyttöpuolelle. Yhteistä mallia suunnitellaan tämän kauden aikana ja se on tarkoitus ottaa käyttöön keväällä 2018.

Toimimalla yhdessä seurat voivat yhdistää voimavaransa ja tuoda lajia paremmin esille kotikaupungissaan. Seurojen toiminnat pysyvät ominaan ja yhteistyön tarkoituksena on nimenomaan vahvistaa kummankin seuran toimintaa niin poika- kuin tyttöpuolella. Yhteistyötä seurat ovat jo tehneet kahden viime kauden aikana pelitapahtumien muodossa eri ikäluokissa, jotka ovat osoittautuneet onnistuneiksi kokonaisuuksiksi. Yhteistyö on voimassa toistaiseksi.

Kajaanin Palloilijoiden toiminnassa on mukana noin 140 poikapelaajaa 2005-2012 syntyneissä. Ikäluokat jakaantuvat 6 juniorijoukkueeseen. Nuorin ryhmä on 2012 syntyneiden jalkapallokoulu Valmentajia seurassa on 25, joista noin puolet kouluttautuu tämän kevään aikana D-valmentajatasolle.

 FC Wimmassa jalkapalloa harrastaa noin 140 tyttöä ikäluokissa 4-17 vuotta. Seuralla on N3 edustusjoukkueen lisäksi 6 juniorijoukkuetta. FC Wimma järjestää uusille pelaajille Prinsessa futiskerhoa ja jalkapallokoulua. Valmentajia on seurassa 18. Valmentajien koulutustaso on D:stä UEFA-A:han ja koulutamme kokoajan lisää uusia valmentajia. FC Wimman vanhemmat pelaajat ja toimihenkilöt toimivat lisäksi erotuomareina jalkapallossa. Seura täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja on mukana Palloliiton laatuseurajärjestelmässä.