Uutiset

Kajaanin Palloilijoiden junioritoiminta

Kajaanin Palloilijoiden junioritoiminnassa on mukana 05/06-syntyneiden joukkue, 07/08-syntyneiden joukkue, 09-syntyneiden joukkue, 10/11-syntyneiden joukkue sekä 12-syntyneiden joukkue (jalkapallokoulu). Toiminnassa tällä hetkellä mukana olevia junioreita on 109 pelaajaa. Heistä 98 pelaajalla on vuonna 2016 hankittu Palloliiton pelipassi.

Kaudella 2016 KaPan juniorijoukkueita osallistui piirisarjoihin viiden joukkueen verran. Kaudella 2017 05/06-joukkue osallistuu kahden joukkueen voimin, 07/08-joukkue kolmen joukkueen voimin (07-syntyneet yksi joukkue ja 08-syntyneet kaksi joukkuetta) sekä 09-joukkue kahden joukkueen voimin. 10/11-joukkue pelaa otteluita lähialueella.

KaPan juniorijoukkueet toimivat yhteneväisen toiminta- sekä peliajatuksen linjauksilla. Jokainen joukkue pelaa pelin ehdoilla, eikä voittoja haeta millä hinnalla hyvänsä. Tämä pohjautuu pitkäjänteiseen ajatteluun, jonka keskiössä on yksilö yhteisön sisällä.

KaPan juniorijoukkueet eivät järjestä kausittain ns. avoimia harjoituksia. Toimintaan on aina tervetullut tutustumaan lapsi eli pelaaja, oli aiempaa kokemusta jalkapallosta tai sitten ei. Jokainen lapsi eli pelaaja on yhtä tärkeä. Tämä ei kuitenkaan poissulje sitä, että toiminta ei voisi olla tavoitteellista. KaPan juniorijoukkueet pelaavat lajin ehdoilla kunnioittaen sen jokaista ääripäätä. Edellinen velvoittaa laadulliseen toimintaan, johon pelaajat sitoutuvat omalla tekemisellään unohtamatta kasvatuksellista vastuuta. KaPan toiminnassa puhutaan eheän pelaajapolun sijasta tavoitteellisesta askelmista, jossa jokaisella askeleella on jokin tavoite ja katsoessa niin edelliselle kuin tulevalle askelmalle, on siellä KaPan sinivalkoista väriä.

Jokainen toimija sekä vanhemmat luovat kokonaisuuden (laji, yksilö, yhteisö) pelaajien ympärille, jonka voimin seurayhteisö toimii. KaPan juniorijoukkueilla on valmentajia yhteensä 22, joista yksitoista suoritti syksyllä e-valmentajatutkinnon ja joiden on tarkoitus jatkaa heti keväällä seuraavalle tasolle eli d-valmentajatutkinnon suorittamiseen. Kaikkien valmentajien kouluttaminen aina ensimmäistä tasosta alkaen on aina riippuvainen senhetkiseen tilanteeseen liittyen ja jokaisen valmentajan kouluttaminen on päätavoitteena toiminnassa. KaPan valmentajissa on jo mukana liikunnan ammattiosaajia, jotka auttavat tärkeiden ominaisuuksien kehittämisessä lajiharjoitteiden ulkopuolella.

Valmentajakoulutuksen ohella toiminnassa nähdään tärkeinä myös konkreettisten havaintojen sekä tietojen vaihto esimerkiksi seuravierailuiden avulla. Esimerkiksi seura on sopinut jo alustavasti lähiaikoina seuravierailun VPS-junioreiden luokse Vaasaan, jossa tietoa hankitaan niin kokonaisuuden kuin ikäkausi-joukkueiden osalta. Lisäksi ajatusten vaihtoa on jo suoritettu Ajax Sarkkirannan kanssa, joka on kehittänyt Kempeleellä toimintaansa Pohjois-Suomen piirissä niin määrällisesti kuin laadullisesti.

Me. Yhdessä. KaPa.

KaPan junioreiden toimihenkilöt joukkueittain

05/06-joukkue
Joukkueenjohtaja Teemu Sirviö
Valmentajat; Tommi Huttunen, Riku Rautiainen, Väinö Juntunen, Tapio Kuokkanen

07/08-joukkue
Joukkueenjohtaja Kari Hiltunen
Valmentajat; Kari-Pekka Moilanen, Aki Leinonen, Aki Valtanen, Henri Summanen, Mikko Korhonen, Tommi Partanen, Jaakko Halttu

09-joukkue
Joukkueenjohtaja Jenni Remes
Valmentajat; Olli Vatanen, Mikko Hakkarainen, Jari-Matti Voutilainen, Timo Kortelainen, Anssi Sirviö, Matti Ilvonen

10/11-joukkue
Joukkueenjohtaja Veli-Matti Linjala
Valmentajat; Artturi Kosonen, Simo Komulainen, Tommi Huttunen, Markus Seikola

12-joukkue (jalkapallokoulu)
Joukkueenjohtaja Riitta Sirviö
Valmentajat; Olli Vatanen, Sanna Haapavirta, Mika Kemppainen, Tommi Huttunen