Kajaanin Palloilijat

Ajankohtaista

Suomen Cup: KaPa voitti Toivalan Urheilijat ja jatkaa seuraavalle kierrokselle

31.3.2023

Viime lauantaina KaPan edustus aloitti kautensa Suomen Cupin pelillä Siilinjärvellä. KaPa voitti Nelosessa pelaavan Toivalan Urheilijat maalein 1–2. Tässä päävalmentajamme Marko Milunovicin mietteet ottelusta.

– Ensimmäinen pelimme tänä vuonna ulkona ja ensimmäinen kilpailupelimme. Oli mielenkiintoista nähdä, miten pelaajat esiintyvät vieraspelissä, totuttua ahtaammalla kentällä ja vastassa kokeneemmat vastustajat. Ensimmäiset 45 minuuttia kontrolloimme peliä ja pelasimme paremmin kuin vastustaja. Toisen puoliajan aloitimme huonosti ja annoimme vastustajille mahdollisuuden maalintekoon. Mutta sen jälkeen löysimme jälleen tasapainon peliimme ja se toi meille toisen maalin. Haluan onnitella pelaajiani, jotka antoivat hyvän vastuksen viimeisen 10 minuutin aikana vastustajan hyökkäyksiin. Onnittelut myös isosta voitosta joukkuetta vastaan, jolla on kokoonpanossa 5–6 KuPSin kasvattia ja moni heistä pelasi P20 SM-sarjassa viime kaudella. Mainittakoon, että meidän kokoonpanossamme ja aloituksessa oli monta 2005 ja 2006 vuosina syntynyttä poikaa.

Molemmat KaPan maalit teki Thiago Trindade. Monet kajaanilaiset muistavat hänet AC Kajaanin pelaajana ja nyt hän palasi takaisin Kajaaniin.

– Kyllä, Thiago on pelaaja, joka pelasi aiemmin AC:ssa. Olin itse samaan aikaan osa AC:n valmennustiimiä ja tunnen hänet erittäin hyvin siltä ajalta. Pelaamisen ohella Thiago aloitti valmennuskoulutuksen kotimaassaan, hän sai tietoonsa, että etsimme valmentajia seuraamme ja otti minuun yhteyttä. Thiago toimii seurassamme fysiikkavalmentajana. Se, että Thiago on edelleen hyvässä pelikunnossa, auttaa meitä myös pelikentällä. Nuori joukkue tarvitsee jonkun, jolla on kokemusta kentältä. Thiagossa yhdistyy kaksi tärkeää asiaa; saimme hyvän valmentajan ja kokeneemman pelaajaan. Aika näyttää, kuinka paljon hän voi osallistua peleihin, koska hän valmentaa useita ikäluokkia seurassamme. Ja kyllä, hän teki kaksi maalia, kaksi hyvää reaktiota häneltä, mutta se oli seurausta koko joukkueen onnistuneesta työstä.

Miten treenit sujuvat ja mitä mieltä olet seuraavasta vastustajasta Suomen Cupissa?

– Harjoittelemme 4 kertaa viikossa Pallohallissa, emmekä malta odottaa, että pääsemme ulkokentille. Pelaajat treenaavat erittäin hyvin ja on harmillista, ettemme voi ottaa heitä kaikkia peleihin, koska he todella ansaitsevat sen. Pelaajien asenne harjoituksissa ja asetettuihin vaatimuksiin on korkealla tasolla. Olemme nyt tietyssä alkukauden vaiheessa, jossa on löydettävä tasapaino Nelosen kauteen valmistautumisen ja Suomen Cupin kilpailupelien välillä. Pieniä loukkaantumisia on ollut ja muutama pelaaja palasi sairastelujen jälkeen rinkiin, he pääsevät pikkuhiljaa rytmiin mukaan. Seuraavasta vastustajasta, Suomen Cupissa, emme tiedä paljoa. Tiedämme sen, että he tulevat Kolmosesta ja joukkue on myös Kakkosta pelaavan Herculesin kakkosjoukkue. Odotan paljon Hercules-pelaajia kentälle ja hyvää peliä molemmilta joukkueilta. Meidän pääfokuksemme on kuitenkin 29.4. alkavissa Nelosen sarjapeleissä.

Mitä mieltä olet Suomen maajoukkueen tuloksista EURO 2024 -karsintojen alussa?

– Mielestäni ei niin hyviä pelejä, mutta on syytä olla optimistinen, 3 pistettä kahdesta pelistä. Toivotan onnea maajoukkueelle karsintaotteluissa!