Kajaanin Palloilijat

Ajankohtaista

Kausi Nelosessa lähestyy

20.4.2023

Edustusjoukkueemme pelasi viime lauantaina toiseksi viimeisen ystävyysottelun harjoituskauden aikana. Tulos oli 1–1, tässä päävalmentajan katsaus peliin.

” Peli pelattiin kahden todella kovan kauteen valmistavan harjoitusviikon jälkeen. Vastustajaksi valikoitui Ylämyllyn Yllätys osittain siksi, että pääsimme pelaamaan ulkokentälle. Toivotaan, että niin käy pian täälläkin. ”

” Oli selvää, että pelaajat olivat väsyneitä, eivätkä niin tuoreita, mutta näin sen kuuluu ollakin tällä hetkellä. Asia, joka ei toiminut pelissä oikein hyvin oli viimeistelyn toteutus, muihin asioihin voin olla tyytyväinen. Kunhan jalat saadaan keveämmiksi ja tuoreiksi, olen varma, että hyökkääjät ratkaisevat tilanteet paljon helpommin. Kolmasosan pelistä meillä oli kentällä pelaajia, jotka eivät saaneet paljon minuutteja harjoituspeleissä tai Cup-otteluissa. Muutamat heistä osoittivat, että meidän on otettava heidät huomioon, kun kamppailemme pistelähtökohdista. ”

Ensi lauantaina on viimeinen ystävyysottelu, eikö niin?

” Kyllä. Cupin peli Tervareita vastaan osoitti pelaajille, miten korkeammilla tasoilla tai korkeammissa liigoissa pelit etenevät. Pelin nopeus ja tahti on erilainen. Haluamme sen myös tänne meille, siksi päätin pelata sellaista vastustajaa vastaan. OPS taas on yksi hienoista tilaisuuksista tarkistaa ja nähdä, missä olemme viikkoa ennen kauden alkua. ”

Mikä on loukkaantuneiden pelaajien tilanne tällä hetkellä?

” Haluan kannustaa heitä olemaan kärsivällisiä ja olemaan kiirehtimättä takaisin kentälle. Odotamme heitä ja näin nuorilla pojilla toipuminen sujuu helpommin. Pahin tilanne on Niilo Kortelaisella, joka osoitti muutamassa pelissä olevansa vahva vahvistus tällä kaudella, mutta hänellä on polviongelmia ja hänen paluunsa kentille vie aikaa. Cup-ottelussa Sampo Keränen sai takareisivamman, mutta hän palaa pian, toivottavasti myös Miro Reinikoski paranee. Melkein kuukauden harjoittelutauon jälkeen Miika Valtanen palasi takasin, se tekee minut onnelliseksi. Ja kuten kaikkialla, flunssa ja kuumetaudit ovat asioita, joita emme enää ota huomioon, niitä tapahtuu päivittäin. ”

Viimeisessä ystävyysottelussa meillä oli yksi uusi kasvo joukkueessamme.

” Kyllä, hän on maalivahti Ukrainasta. Yan on kanssamme harjoituksissa aina kun hänellä on aikaa. Hän on hyvä nuori mies, joka oli mukana monta vuotta Shakhtar Donetskin akatemiassa. Maansa ongelmien vuoksi hän tuli Suomeen ja Kajaaniin, hän on asunut täällä muutaman kuukauden. Hän on laadukas pelaaja, mutta hän ei harjoitellut pitkään aikaan, eikä hänen ajatuksensa tietenkään ole nyt 100 prosenttisesti jalkapallossa. Kaikki joukkueen jäsenet ottivat hänet lämpimästi vastaan ja olemme täällä auttaaksemme häntä selviytymään näistä vaikeista ajoista. ”

OPS:n ja edutusjoukkueemme välinen ottelu pelataan ensi lauantaina 22.4. klo 13 Castren-stadionilla Oulussa.